GDPR – Vi värnar om dina personuppgifter

GDPR – Vi värnar om dina personuppgifter

GDPR – Vi värnar om dina personuppgifter - 2018-05-24

Våra rutiner och hanteringar kring personuppgifter.

Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen GDPR att gälla. Den ersätter den svenska personuppgiftslagen och gäller som lag i alla EU-länder. Alla företag, organisationer och myndigheter måste följa de nya reglerna.

Det främsta syftet med dataskyddsförordningen är att förbättra skyddet för dig som kund hos oss när dina personuppgifter behandlas. Det innebär bland annat att du har rätt att få reda på hur vi använder den information som vi har om dig och i vilket syfte.

Vi använder den för att komma i kontakt med dig och kunna hantera våra bokningar i samarbete med vårt salongssystem, itsperfect. itsperfect följer de regler som GDPR kräver.

När du bokar tid hos oss så registrerar vi mobiltelefonnummer, namn och i vissa fall mailadress.

Mailadress registreras alltid vid onlinebokningen.

På ditt kundkort finns eventuell information om allergier och sjukdomstillstånd som jag behöver känna till för att utföra en säker behandling.

Här sparas också dina inköp samt behandlingsinformation. Dessa uppgifter delas inte med någon annan. Önskar ni att något ändras så säg bara till.

Mailutskick av nyhetsbrev samt reklam från oss går att avregistrera sig från om så önskas.

Sms-påminnelser skickas automatiskt till ditt mobilnummer dagen innan ditt bokade besök.

På vår facebook samt instagram lägger vi inte ut bilder på kunder utan deras tillåtelse. Inlägg kunder gör på våra sociala medier kommer att vara synliga offentligt.

Vi har tillåtelse från våra leverantörer att använda deras bilder samt att dela dem i sociala medier.

Personuppgifter i vårat datasystem sparas upp till tre år efter senaste aktivitet hos oss. Därefter raderas alla kunduppgifter om man inte har handlat eller besökt oss.

Självklart är du alltid välkommen till oss så ofta du önskar men gränsen för sparade kunduppgifter är tre år.

Fakturor och kvitton i pappersform bokförs och personuppgifterna sparas i pappersform i sju år enligt bokföringslagen.

Presentkort är giltiga i ett år och innehåller ingen personlig information.

Säkerhet är viktigt för oss och vårt salongssystem itsperfect, som vidtar adekvata tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att säkerställa att personuppgifter inte kan missbrukas, förloras eller förfogas över av obehöriga i samband med att itsperfect behandlar personuppgifter enligt denna dataskyddspolicy.

 

Din personliga integritet är viktig för oss och om ni har frågor är ni välkomna att höra av er till oss.

Med vänlig hälsning

Jennie Svensson

011-123544

info@skinandbeauty.se